Zon Jongen Meisje

Snappet: het leren van de toekomst!

Snappet is onze digitale tool waarmee de leerlingen de basisvaardigheden van rekenen en spelling oefenen op een tablet. Een feedbacksysteem zorgt ervoor dat de leerling meteen ziet of hij het fout of goed gedaan heeft.

Een groot voordeel van het werken op een tablet is dat leerlingen op hun eigen niveau kunnen werken. Leerlingen die erg goed zijn in rekenen en spelling krijgen moeilijkere opdrachten, leerlingen die daar veel moeite mee hebben, krijgen opgaven die meer passend zijn bij hun ontwikkeling.

Een tweede voordeel is dat het voor de leerkracht heel gemakkelijk is om snel te zien hoe de leerling het heeft gedaan en welke onderdelen extra uitleg of inoefening behoeven. De leerkracht kan, naast het verzorgen van een verlengde instructie aan de instructietafel, ook door het digitaal sturen van een verlengde instructie en/of een werkpakket meteen in de onderwijsbehoefte voorzien. Hiermee bevorderen we het actieve leren van kinderen.

Bent u benieuwd naar de onderzoeksresultaten van het tabletonderwijs door middel van Snappet?

Bekijkt u dan eens de volgende websites:

http://ictnieuws.nl/nieuws/onderzoek-snappet-tabletonderwijs/

https://www.kennisnet.nl/fileadmin/kennisnet/leren_ict/leren_op_maat/bijlagen/Onderzoek_naar_Snappet_Radboud_Universiteit.pdf